11: Er Landbrug og Fødevarer en ulv i fåreklæder?

På Politikens debatforum – politiken.dk/debat – er der netop startet en interessant debat om dansk landbrug under temaet: debattører åbner ild mod landbruget

Her foregår helt aktuelt en interessant og meget nødvendig debat, ikke mindst set i lyset af den chokerende udsendelse på DR-tv grundlovsdag, der belyser handel med – og landbrugets brug af – ulovlig gødning og sprøjtegift i stor stil. En kæmpe skandalesag om 13.900 tons giftig gøding og 45 tons ulovlig og farlig sprøjtegift hvor 120 danske landmænd er sigtet.

Det handler om Danmarks miljø, vores drikkevand – grundvandet – og i sidste ende om vores allesammens sundhed. Se udsendelses her, hvis du ikke så den på tv.

Men tilbage til Politikens debat: Prøv at læse hvad formanden for Landbrug og Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen skriver i sit indlæg: Danmark kan ikke gå enegang i EU.

Jeg spørger bare: Hvordan kan man blive ved med at profilere sig sådan – når sandheden er, at man handler lige modsat?

Et eksempel: Niels Jørgen Pedersen skriver: Vi kan nemlig noget unikt i dansk landbrug, som mange andre lande er interesserede i at lære. Ikke mindst verdens fattigste. Vi kan nemlig finde ud af at dyrke jorden bæredygtigt og intensivt.

Hvorfor gør de det så ikke???

Er Landbrug og Fødevarer en ulv i fåreklæder?

Og er det meningen, at landbruget i Danmark og EU skal producere fødevarer til at mætte alverdens stigende og sultne befolkning?

Er realiteten i virkeligheden ikke den, at EU med dets enorme tilskud til landbruget, netop er med til at umuliggøre produktion af fødevarer i andre lande? Også fordi vi lægger beslag på store landbrugsområder ude i verden, der producerer føde til f.eks. Danmarks slagtesvin?

Jeg synes det er helt ude i hampen.

landmanden sprøjter hæmningsløst

Hvad er der i sprøjten?

Reklamer

3 thoughts on “11: Er Landbrug og Fødevarer en ulv i fåreklæder?

    • Hej Rachel
      Tak for dine kommentarer. Ja, vi forbrugere, borgere, bestemmer jo selv hvordan det skal være. Vi kan nemlig lade være med at købe det dårlige, men de gode produkter i stedet.
      Men det er ikke helt nok; vi skal have politikerne med. Det bliver spændende at se hvad den nye fødevareminister kan udrette!

  1. Tydeligvis ingen politisk vilje,lyst eller evner til at tæmme landbruget. Naturforeningerne spiller også fallit ved at følge reglerne i modsætning til landbruget som har kommunal backup senest set med Værneengene og civil ulydighed ( se lovbrud) vedrørende randzonerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s