6: om demonstrationer mod kapitalen

Idag, d. 15. oktober 2011 er en skelsættende dag.

Det er idag, demonstrationerne mod verdens vanvittige pengesystem bredte sig over hele verden. Protester mod den kapitalspekulation og totale økonomiske uansvarlighed, der er ved at ruinere verdens befolkninger og ødelægge alting. Almindelige borgere i alle lande har idag markeret, at nu er det nok. Vi vil ikke finde os i mere. Vi vil ikke længere finde os i, at få spekulanter for vindings skyld kan ødelægge tilværelsen for verdens befolkning. Men hvad er det der går så gruelig galt? Her et et bud fra mig: (et uddrag fra en artikel jeg har skrevet, som gerne skal komme frem i pressen)

Pengene er blevet virtuelle, de er ikke længere virkelige.

I dag taler vi om, at penge er blevet virtuelle. Penge er ikke længere udtryk for mængden af arbejde og de produkter der fremstilles. Pengene findes ikke fysisk, de er tal, der bevæger sig rundt hvor de vil. Pengesystemet, kapitalen, er blevet et system, der lever sit eget liv. Det er udenfor menneskets kontrol. Vi kan ikke længere selv bestemme over den financielle udvikling i verden. Pengesystemet har taget magten, og ligesom alle andre systemer, ønsker også pengesystemet at overleve. Det er blevet som et væsen, der lever sit eget liv. Alle systemer vil prøve at opretholde sig selv. Ligesom alle levende væsender vil det.

Pengesystemet, som det er nu, er dømt til at bryde sammen.

For et par dage siden så jeg i TV en økonomiekspert udtale, at boligkrisen kom meget uventet. Altså, det er muligt, at den var uventet for eksperterne, men det var den ikke for os andre almindelige borgere. Vi ventede den i årevis som en helt åbenlys konsekvens. Men det siger noget om, at systemets håndlangere, og vores politikere ikke kan se skoven for bare træer. De er fanget inde i deres eget system.

Det er overhovedet ikke overraskende, at vores pengesystem er dømt til at bryde sammen. Ligesom vi i nyere tid har set en IT boble briste og en boligboble ligeså, således vil også pengeboblen briste. Hvorfor? Fordi pengene er blevet uvirkelige, ligesom IT boblen var og ligesom boligboblen også var et udtryk for uvirkelige boligværdier. Det kan vel næppe overraske nogen, at noget, der er uvirkeligt og bygger på falske værdier, ikke kan vare ved.

Vore dages pengesystem, kapitalsystem, er også blevet en boble. Fordi pengene ikke længere er udtryk for reelle værdier. Ligesom boligboblen. Men pengeboblen er større, langt mere alvorlig, og den er de andre boblers moder.

Derfor vil det få fuldstændig uoverskuelige konsekvenser, hvis eller snarere når den brister.

Den seneste tids demonstrationer, og dagens massive protestaktioner over hele verden, viser heldigvis, at folket nu går på banen i protest. Og det er en helt fantastisk positiv og glædelig nyhed. Vi er nødt til at reagere, vi er nødt til at kræve forandring. Det er nu det sker. Det er nu, vi er vidne til en bevidsthedsændring, et kvantespring, hvis vi holder fast. Det er helt nødvendigt.

Og helt ærligt: de såkaldte eksperter er syltet så meget ind i deres egne tankegange og tankemønstre, at de ikke længere kan se virkeligheden. De kan ikke se skoven for bare træer. Eller måske vil eller tør de bare ikke.

Derfor er de supervigtigt, at almindelige borgere, vi lægfolk, markerer vores synspunkter, protester og krav nu. Det vil være forkert, og katastrofalt, at negligere den almindelige borgers snusfornuft.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s